joi, 28 iunie 2012

Interviu cu Nina Malkin!


 Buna tuturor! Nina Malkin a acceptat un interviu pentru blogul meu, asa ca azi vreau sa va prezint cateva informatii despre ea si despre cartile ei, dupa care veti putea citi un mic interviu cu ea. Trebuie sa spun ca e una dintre cele mai dragute autoare cu care am vorbit pana acum, fapt pentru care o apreciez enorm de mult. Enjoy! :)
 
Despre Nina Malkin

NINA MALKIN este autoarea a cinci romane pentru tineri (printre care Blestemul din Swoon şi continuarea acestuia, Swear), o nuvelă şi o biografie pentru adulţi. Înainte de a deveni scriitoare, a fost editor la revista Teen People. În cei douăzeci de ani de carieră jurnalistică a scris articole pentru Cosmopolitan, Elle, Mademoiselle, Vogue, Entertainment Weekly, All You, L.A. Times, Seventeen, Real Simple, In Style şi multe alte publicaţii.
Născută la New York, Nina Malkin locuieşte în Brooklyn împreună cu soţul ei – care este muzician – şi cele două pisici.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi ninamalkin.com sau @SwoonAuthor pe Twitter.


 Primul volum din seria Swoon a aparut toamna trecuta si in Romania la Editura Leda, urmand ca in curand volumul 2, Swear, sa fie publicat la aceeasi editura.


 Despre Blestemul din Swoon(Swoon#1)

Nevoită să se mute din fascinantul New York, oraşul ei natal, în Swoon, un orăşel din Connecticut, în care nu se întâmplă niciodată nimic, Dice se resemnează cu viaţa ei plictisitoare.
Până când verişoara ei, Pen, cade dintr-un copac, moment în care în trupul ei pătrunde spiritul unei fantome…


Sinclair Youngblood Powers-pe scurt, Sin-vine din secolul al optsprezecelea pentru a se razbuna...

Curând, lucrurile o iau razna: Dice îl eliberează din greşeală pe Sin din trupul verişoarei sale, locuitorii din Swoon încep să fie pedepsiţi pentru păcate ale strămoşilor lor şi, pentru ca situaţia să se complice şi mai mult, Dice se îndrăgosteşte de Sin.

 „Sexy şi de-a dreptul seducătoare... O carte care îţi răscoleşte toate simţurile!” – MELISSA DE LA CRUZ


 Despre Swear(Swoon#2)
   
ATENTIE pentru cei care n-au citit primul volum! Spoilere!

O noapte in orasul Swoon, Connecticut...
Doi straini au avut o ciudata, incendiara conexiune.
Acolo era ea-Candice Reagan Moskow, AKA Dice.
Acolo eram eu-Sinclair Youngblood Powers, AKA Sin.

Desi bogata in lupte si neintelegeri, fenomene supranaturale si un comportament groaznic din partea mea, legatura pe care noi am falsificat-o era adevarata.
Iertarea ei. Mantuirea mea.

Dragostea noastra.

Perfectiune in propriile imperfectiuni.
Si totusi, ce ar fi trebuit sa fie noul nostru inceput, cumva s-a tesut departe de noi...
Inceputul, sfarsitul, s-au frant...

O noapte...

O promisiune rupta. O legatura tradata. 

Au trecut sase luni de cand golemul devenit fantoma Sinclair Youngblood Powers si-a marturisit iubirea, a furat inima lui Dice si a disparut din Swoon, poate chiar din existenta. In ciuda durerii, Dice a mers mai departe indreptandu-se cu hotarare catre normal. Visele cu Sin inca ii tulbura somnul, si semnul iubirii lui ramane pe pielea ei, inca dureros.

Dar Dice s-a aruncat pe sine in muzica, gasindu-si alinarea in melodii si uneori chiar in bratele colegului de trupa, Tosh. Viata pare aproape... normala. Ultimul lucru pe care Dice il vrea este sa termine cu supranaturalul. Dar cand iubitul prietenei ei dispare, Dice nu are de ales decat sa se implice si mai mult. Ea stie ca disparitia lui nu a fost un accident, si cumva totul are de a face cu Sin.

Pentru ca Dice o poate simti: Sin s-a intors.
 Si promisiunile si deceptiile laste de el in urma s-au intors sa-l bantuie.

Ce faci cand un juramant de loialitate ameninta sa-l distruga pe cel pe care-l iubesti?



Interview with Nina Malkin!

1. When have you decided that you want to be a writer?
Always! I was writing before I could read. In my head, that is—making up stories. 

 RO: Cand ai decis ca vrei sa fii scriitoare?
Intotdeauna! Scriam dinainte de a putea citi. In capul meu, asta e-creez povesti.

2. Where do you find your inspiration for your novels? (If it’s not a secret) Have you ever found your inspiration in your real life?
Ideas are always bubbling in my brain. The magic happens when a couple of ideas collide.

RO: Unde iti gasesti inspiratia pentru romanele tale?(Daca nu e un secret) Ai gasit-o vreodata in viata reala?
Ideile intotdeauna fierb in creierul meu. Magia se intampla cand cateva idei se ciocnesc.

3. Does any of your fictional character resemble you?
Candice “Dice” Moskow, the heroine of SWOON, is more like me than any character I’ve ever written. Or to be honest, I would like to be like her!

RO: Seamana vreunul din personajele tale cu tine?
Candice ''Dice'' Moskow, eroina din SWOON, e mai mult ca mine decat orice alt personaj scris de mine vreodata. Sau, sa fiu sincera, mi-ar placea sa fiu ca ea!

4. Can you tell us something about SWEAR (SWOON 2)?
I don’t want to give away too much. But a fan once told me that SWOON is Sin’s story and SWEAR is Dice’s story, and I think that’s true.

RO: Ne poti spune ceva despre SWEAR(SWOON2)?
Nu vreau sa spun prea multe. Dar un fan mi-a spus odata ca Swoon e povestea lui Sin si Swear este povestea lui Dice, si cred ca e adevarat.

5. Do you have a favorite book?
My favorite book is always the one I’m reading at the moment. So right now my favorite book is To Kill a Mockingbird by Harper Lee. 

RO: Ai vreo carte preferata?
Cartea mea preferata e intotdeauna cea pe care o citesc in acel moment. Deci, chiar acum cartea mea preferata e To kill a Mockingbird, de Harper Lee.

6. If you were about to leave on a trip which book would you take with you?
A notebook, of course—a big fat one with lots of pages and a good supply of pens. Then I could write my own stories. 

RO: Daca ar fi sa pleci intr-o calatorie, ce carte ai lua cu tine?
Un jurnal, desigur-unul mare si gras cu o gramada de pagini si o rezerva buna de pixuri. Atunci as putea scrie propriile mele povesti.

7. Tell us one thing you’d like to change at people from nowadays.
This is going to make me seem very grouchy, but I don’t like all the gadgets and stuff people are glued to nowadays. Whether I’m at a party or with one special person, I want to be with the living, breathing being—not looking at my phone.

RO: Spune-ne un lucru pe care ai vrea sa-l schimbi la oamenii din ziua de azi.
Asta o sa ma faca sa par foarte artagoasa, dar nu-mi plac toate gadgeturile si lucrurile de care oamenii sunt lipiti in ziua de azi. Chiar daca sunt la o petrecere sau sunt cu o persoana speciala, vreau sa fiu cu fiinta vie, care respira-nu uitandu-ma la telefonul meu.

8. Is there a moment in your life you’d like to live again?
No. Even though I have made many, many, many mistakes, they have helped make me into the person and the writer I am now. Sometimes the worst experiences become the best parts of books. 

RO: Exista vreun moment din viata ta pe care ai vrea sa-l traiesti din nou? 
Nu. Chiar daca am facut multe, multe, multe greseli, ele m-au ajutat sa devin persoana si scriitoarea care sunt acum. Cateodata cele mai rele experiente devin cele mai bune parti din carti.

9. Do you have a message for Romanian readers?
I am ¼ Romanian—and proud of it!

RO: Ai vreun mesaj pentru cititorii romani?
Sunt 1/4 romanca-si sunt mandra de asta!

10. Why would you recommend your books?
Hey, my stuff is not for everyone. Some people thought SWOON was shocking. I would ask potential readers to do with my books what I do when I pick up a novel: Read the first five sentences. If you’re hooked, I’ve done my job!

RO: De ce ai recomanda cartile tale?
Hey, lucrurile mele nu sunt pentru toata lumea. Unii oameni au crezut ca Swoon e socant. Le-as spune potentialililor cititori  sa faca cu cartile mele ce fac eu cand aleg o carte: citeste primele cinci propozitii. Daca esti atras, mi-am facut treaba!

Ce ziceti? Mie imi plac foarte mult raspunsurile Ninei, sunt atat de inovative si chiar nu stiam ca are radacini romanesti, dar asta ma face sa ma simt chiar mai apropiata de ea.
Ii multumesc mult Ninei pentru acest interviu extraordinar si sper ca in curand sa revin cu recenzia primului volum, ''Blestemul din Swoon''.

Thank you very much, Nina!

Puteti gasi cartile Ninei in romana la Leda si Libris(primul volum), iar al doilea volum il gasiti disponibil pentru precomanda in engleza si cu o reducere frumoasa(cartea costa doar 6 euro) pe Book Depository.
 Data de aparitie a vol. 2 din Swoon este 25 septembrie 2012.


Sper ca v-a placut interviul si tin sa-mi cer scuze pentru eventualele greseli de traducere. Dupa cum stiti, nimeni nu-i perfect. As aprecia totusi daca ati lasa un comentariu, sa vada si Nina ca nu si-a irosit timpul raspunzand la intrebari. Multumesc mult si va doresc tuturor sa aveti o zi frumoasa! XOXO! >:D<:*

Ramona

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea! ;)