joi, 26 aprilie 2012

Recenzie ''Nascuta la miezul noptii''-C.C. Hunter

Luni am primit cartea asta, si chiar daca stiam ca am teme de facut(deja!) am inceput sa o citesc. Am zis ca voi citi doar cateva pagini(doar cateva:)) ), sa vad cum e... dar nu m-am mai putut opri din citit, iar in cateva ore a fost gata. E o lectura usoara si e foarte frumoasa, nu-mi imaginam ca o sa-mi placa atat de mult(si nu glumesc!).

Kylie Galen trece prin cea mai proasta perioada din viata ei. Bunica ei a murit, parintii divorteaza, prietenul Trey a parasit-o, si colac peste pupaza trebuie sa mearga si la psihiatru din cauza unui om imbracat in haine de soldat pe care numai ea il vede. Acasa totul e un dezastru, parintii ei se cearta intr-una, mai rau ca niste copii, iar tatal ei se hotaraste sa se mute.

 Kylie nu stie ce sa mai faca sa iasa din situatia asta si e norocul ei ca o are pe Sara, prietena ei cea mai buna, sa o inteleaga. Cand Sara o invita pe Kylie la o petrecere si ea accepta, totul incepe sa o ia razna, deoarece petrecerea se transforma brusc intr-o plimbare nocturna in celulele politiei. Sigur ca mama lui Kylie nu e incantata ca trebuie sa vina la miezul noptii sa o scoata din inchisoare si decide ca o simpla vizita la psihiatru nu e de ajuns pentru Kylie.
 Asa ca o trimite intr-o tabara pentru adolescenti cu probleme, crezand ca acolo Kylie va redeveni fata cuminte pe care ea o stia(nu ca n-ar fi, dar mama lui Kylie a crezut ca ea a consumat droguri si alcool la petrecere, chiar daca nu a fost asa, iar asta i-a stricat reputatia de fata cuminte).

Din momentul in care intra in autocarul care trebuia sa o duca in tabara Shadow Falls(Cascada Umbrelor), Kylie stie ca cei de acolo nu sunt normali. Face cunostinta cu Miranda, o fata cu parul vopsit in toate nuantele posibile si care tine in mana un broscoi mare si urat. Nu numai ca asta i se pare ciudat lui Kylie, dar decide si sa se tina departe de ea, desi nu reuseste.
 In acel autocar sunt multi ciudati. Un baiat care isi schimba culoarea ochilor dupa bunul lui plac, o fata alba, palida si cu parul negru ca abanosul, care ii da multi fiori lui Kylie. Si mai sunt multi ciudati adepti ai curentului emo, cu cercei in spranceana, in buza si in alte locuri in care Kylie si-ar dori sa nu afle.
O singura persoana din acel autocar ii pare cat de cat normala, un baiat care ii aminteste de Trey, fostul ei iubit si despre care afla curand ca il cheama Derek.

Daca din toate acele persoane din autocar aproape niciuna nu este normala, Kyle se intreaba cu groaza cum va fi in tabara plina de ciudati, si isi doreste cu ardoare sa nu fi ajuns acolo.
Curand realizeaza ca acea tabara nu e deloc ce pare, ca acei adolescenti cu probleme au ''probleme'' mai mari decat simple dependente de droguri, alcool, sau tulburari de comportament. Acolo, Kylie descopera ca fiintele pe care ea le credea mitice, cum ar fi vampirii, varcolacii zanele si chiar metamorfii exista in realitate si sunt chiar mai infricosatoare si mai impresionante decat pareau in povestile pentru copii sau in romanele siropoase pentru adolescenti.
Dar daca toti de acolo sunt paranormali, atunci ce cauta Kylie, o simpla muritoare, in tabara lor?
Directoarea taberei, Holiday, o asigura ca nu e doar un om, ea are haruri deosebite care ii asigura locul printre paranormali. Mai ales ca exista o dovada de necontestat: Kylie s-a nascut la miezul noptii. Problema e ca ea nu stie ce fel de fiinta e. Toti stiu ce sunt, zane, vampiri, varcolaci, si metamorfi, toti stiu. E si mai greu cand multi o intreba impinsi de o curiozitate vadita: ''Ce esti?'', iar ea trebuie sa se multumesca cu necunostinta adevaratei sale naturi.

 In jurul lui Kylie se tes multe... povesti de dragoste(datorita celor doi baieti sexy-unul in ei e Derek), prietenii frumoase, dar si intrigi periculoase, mai ales ca exista cateva persoane sus-puse care o considera pe Kylie o amenintare la adresa taberei, tocmai datorita faptului ca ea nu stie daca e sau  nu o fiinta paranormala.
Asta incearca sa afle pe tot parcursul romanului. Dar nu, nu e deloc usor sa afli ceva atat de delicat, cand nici macar cei mai informati nu au habar. Va reusi Kylie sa-si gaseasca locul? Greu de spus, aflati din roman, ca e mai palpitant...:D

Traducere din limba engleză de: Alexandra Muşat
ISBN: 978-973-102-435-6

Nr pagini: 448
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2012


Pret: 39.90 lei 
_________________________________________________________________________________

C. C. Hunter locuieşte în Spring, Texas, şi în prezent lucrează la continuarea seriei Shadow Falls. Pentru a afla mai multe, vizitaţi site-ul www.cchunterbooks.com.

Va recomand cu drag aceasta carte, sunt sigura ca va va placea!

Puteti citi un fragment AICI, iar daca doriti sa va cumparati cartea, dati un click pe prima imagine.

_________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________
Aceasta carte este primul volum din seria ''Shadow Falls'', urmand ca si urmatoarele sa apara, tot la Editura Leda.

Eu sper sa va placa, cel putin la fel de mult cum mi-a placut si mie.
Va doresc tuturor o zi frumoasa! >:D<




3 comentarii:

Spune-ti parerea! ;)