vineri, 2 decembrie 2011

Iarna-taramul in care ai voie sa te simti din nou copil

Iarna. Un univers alb, cristalizat si rece, ce iti aminteste de basmele lui H.C. Andersen, de florile de gheata ce infloreau la ferestre si de serile geroase de iarna, cand copil fiind, ascultai atent si curios la glasul duios al mamei tale, ce iti povestea despre lumile necunoscute in care tare ai vrea sa mergi.
Ai vrea sa mergi in lumea zanelor, sa capeti si tu o pereche de aripi si sa zbori unde vezi cu ochii. Ai vrea sa mergi pe taramul Craiesei Zapezii, sa vezi palatul de gheata, asa stralucitor si rece cum e el, sa vezi sculpturile inghetate si sa te plimbi cu  sania Craiesei ca si cum ai avea tot timpul din lume la dispozitie.
O alta amintire iti trece acum prin fata ochilor, o amintire de cand erai doar un copil fara griji si cu multe visuri. Zapada ce cade intr-un viscol infiorator, pe fundalul caruia se aude un crivat asurzitor, cand cu prietenii ai plecat la colindat, si inaintai greoi in zapada care parca vroia sa-ti spuna:"Nu te las! Nu, nu te las sa mergi unde vrei tu!". Dar tu nu renuntai, indemnata de prietenii tai ce chicoteau de incantare. Inaintati prin zapada malitioasa, ce va ajungea pana la brau, si nu va pasa ca aveati sa ajungeti acasa uzi pana la piele. 
 
Cu un suras pe chipul tau, luptai sa-ti indeplinesti scopul: sa mergi la fiecare casa si sa o colinzi cum stii tu mai bine, sa aduci pe fetele oamenilor un zambet cald, si sa strangi banutii cu care vrei sa-ti cumperi papusi si ciocolata. Cand te intorci acasa, mama te intampina cu o mustrare, caci te-ai lasat dusa de val si ai ajuns acasa mai tarziu decat la ora la care ai promis, dar iti spui in gand ca a meritat. 

Primul lucru pe care-l observi cand intri in casa este bradul imens ce a reusit cumva sa-si faca loc in caminul tau. Nici cadourile de sub brad nu sunt neglijate, caci te indrepti spre ele curioasa sa vezi ce ti-a adus Mos Craciun.
Acum numeri in gand anii care au trecut si ai da orice sa te intorci in timp, sa retraiesti acele clipe, si poate ca le-ai pretui mai mult. Insa nu trebuie sa uiti ca esti abia la inceputul vietii, ca mai ai suficient timp sa-ti creezi alte amintiri de care te vei bucura impreuna cu persoanele dragi, si ca iarna este taramul in care oricine are voie sa se simta din nou copil, taramul in care basmele se impletesc cu realitatea! De aceea o iubesti tu atat de mult!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea! ;)