sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Sanctuary

In urma cu 2 ani, cand urmaream majoritatea serialelor si filmelor de pe AXN, post care devenise preferatul meu in acea perioada, in fiecare marti pe la ora 22:00 sau 23:00, nu mai stiu exact, se difuza un serial care avea sa-mi  placa extrem de mult si anume Sanctuary(Sanctuarul). Tin minte ca renuntasem la el din cauza scolii, pentru ca unde stateam atunci(la camin) nu aveam acces la Tv sau internet, si am ajuns din nou la el dupa vreun an, datorita site-ului filmesubtitrate.info site pe care am gasit nenumarate filme si seriale bune, fara sa mai fiu nevoita sa le descarc. Acum vreo 2 luni am terminat de vizionat toate cele 3 sezoane ale serialului, iar acum astept sa apara in fiecare saptamana cate un episod. Acest serial este asemanator cu Fringe, un alt serial bestial, amandoua sunt SF-uri, insa nu pot sa spun care e mai bun deoarece cu toate ca sunt asemanatoare, au destule elemente diferite.


Povestea o are in centru pe Dr. Helen Magnus, presedinta retelei Sanctuarelor, o organizatie secreta care ascunde, studiaza si protejeaza anormalii din toata lumea(oameni sau animale care au suferit mutatii in urma exploziei de la Cernobil, sau care sunt diferiti din nastere, cum e cazul lui Henry, loialul programator al lui Helen, ce provine dintr-o specie de lycani, un fel de varcolac pe cale de disparitie). Desi exista astfel de anormali in fiecare colt din lume, care traiesc in secret, Sanctuarul are grija, cu sprijinul Guvernelor tarilor, ca oamenii sa nu afle de existenta lor, pentru a evita o eventuala panica mondiala.

 Helen Magnus este prima femeie doctor de la Royal College, s-a nascut in Anglia Victoriana, pe la inceputul secolului 19, perioada in care facea parte dintr-un grup de studenti iminenti numit "The five''(Cei cinci), din care facea parte si logodnicul ei John Druitt, inventatorul radioului Nikola Tesla, agerul detectiv care este mentionat si in opera despre Sherlock Holmes ca fiind prietenul acestuia, James Watson, si Nigel Griffin.
Dupa un experiment realizat de cei cinci, care consta in injectarea cu sange pur de vampir(Sursa, dupa cum o numesc ei), cei cinci capata diferite abilitati.
John Druitt capata abilitatea de teleportare, care dupa multe utilizari il transforma intr-un om malefic, ucigas de prostituate, de unde primeste si numele de Jack Spintecatorul. James Watson capata o inteligenta si un simt deosebit de ascutit al intuitiei, Nigel Griffin primeste invizibilitate, Nikola Tesla se transforma intr-un vampir, datorita faptului ca in ADN-ul sau existau deja gene de vampir, iar Helen Magnus capata longevitate,  datorita careia nu va imbatrani.
 Ani mai tarziu, Helen o creeaza pe Ashley din ADN-ul lui John, insa ea nu stie ca tatal ei este Jack Spintecatorul. La Sanctuar, Magnus este ajutata de Henry, dr.Will Zimmermann, a carui mama a fost ucisa de un anormal si de Biggie, o gorila care vorbeste si care este la fel de indemanatic si de inteligent ca orice alt om.

Dupa parerea mea, serialul acesta merita vizionat din toate punctele de vedere. Amanda Tapping(din Stargate) in rolul lui Helen, a realizat cel mai bun rol din toate filmele si serialele in care a jucat, un rol plin de eleganta, Nikola Tesla este piperul din aceasta reteta, replicile sale sunt savuroase, face un rol interesant(il putem asemana la caracter lui Damon din TVD, este la fel de imprevizibil si de incitant) iar celelalte personaje sunt la fel de bine interpretate de Robin Dunne(Will), Christopher Heyerdahl(John/Biggie), Emilie Ullerup(Ashley), Ryan Robbins(Henry) si Agam Darshi(Kate Freelander).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea! ;)